آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی+تارخچه و عکس
نوشته شده توسط : روغن شترمرغ اصل

آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی+تارخچه و عکس

آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی،فرش مقبره شیخ صفی الدین اردبیلی،آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیل،بقعه شیخ صفی الدین اردبیل،پلان آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

یکی از مناطق تاریخی اردبیل آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی است.

بهتر است بدانید که بقعه شیخ صفی الدّین اردبیلی در مجموعه‌ای از آرامگاه‌های بزرگان، مشایخ و سلاطین صفوی و فضاهای آیینی و عبادی اردبیل، قرار گرفته است و ارزش تاریخی دارد .در واقع سابقه بخش‌هایی از این بنا به دوره خود شیخ صفی الدین (650ـ735)، عارف نامی ایرانی و فرزندان وی، شیخ صدرالدین موسی و خواجه علی سیاهپوش می‌رسد. البته منزل و خانقاه شیخ صفی در همین مکان بوده است و بنابر وصیّت خود او، جنازه‌اش را در اتاقی جنب خلوتخانه و باغچه و حوضخانه دفن کردند و بر قبر وی بنایی ساخته اند که شده مقبره او در شهر اردبیل.

آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی،آشنایی با آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی

جالب است بدانید که از آن پس این مکان اهمیّت و قداست یافته است و شماری از مشایخ و محارم خاندان صفوی و نیز شاه اسماعیل اول و گروهی از قربانیان جنگ‌های شیروان و چالدران در جوار مرقد شیخ به خاک سپرده شده اند.البته از زمان شاه طهماسب اول، ساختمان بقعه توسعه یافته است و محل امن و بست نیز به حساب آمد که برای ورود به آن، مراحل و مراتب هفتگانه طریقتی درنظر گرفته شده است و مراحلی دارد. جالب است بدانید که یکی از موارد منحصر به فرد این است که این بقعه حاوی ده‌ها اثر بدیع در مضامین مختلف رشته‌های هنری است که از آن جمله می‌توان به عالی ترین نوع کاشی کاری معرق و مقرنس و گچ‌بری کتیبه‌های زیبا و نفیس و خط خطاطان بزرگ دوره صفوی (میر عماد، میر قوام الدین، محمد اسماعیل و…) منبت‌های ارزنده، نقره کاری، تذهیب و طلاکاری، نقاشی و تنگ‌بری و غیره اشاره نمود. لازم به ذکر است که این اثر از ساختار معماری فخیمی برخوردار است که گرد هم آمدن فضایل هنری نامبرده، آنرا در مجموعه‌های تاریخی ایران شاخص و درخور توجه نموده است.

آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی،آشنایی با آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی

قابل ذکر است که بدانید که در سمت چپ سرسرای ورودی، مسجد جنت سرا قرار دارد. جنت سرا به صورت فضای 8 ضلعی طراحی شده و فاقد محراب می باشد. در واقع چنین به نظر رسیده است که فضای جنت سرا بیشتر برای انجام مراسم صوفیانه و گرفتن مجالس سماع عارفانه بوده و سنگ میدان یا «میدان داشی» آن هنوز در مجموعه بقعه شیخ صفی الدین موجود می باشد. البته مسجد جنت سرا در گذشته دور دارای سقف گنبدی بوده که پس از فرو ریختن در دوره قاجاریه، سقفی چوبی و مسطح روی آن ایجاد شد که بر ۱۶ ستون چوبی استوار گشته است.

آرامآرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی،آشنایی با آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی گاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی،آشنایی با رامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی

لازم به ذکر است که چله خانه‌های قدیم و جدید و محل جلوس شیخ صفی الدین بوده است

آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی،آشنایی با آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی

جالب است بدانید که فضای بیرون در آستانه که در مقابل آن کوچه و دکانها قرار داشت.

در سفر به اردبیل سری هم به این مکان تاریخی بزنید.

آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی+تارخچه و عکس

مطالب مرتبط:

آرامگاه سعدی

آرامگاه حافظ

آرامگاه فردوسی





:: بازدید از این مطلب : 828
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 7 دی 1394 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: